Commentaren op website De Standaard aan banden gelegd

26 januari 2010 — door Hugo Marynissen

Met het nieuwe debatbeleid dat De Standaard in januari 2010 voorstelde, worstelt de krant duidelijk met de gewijzigde relatie journalist-lezers. Een jaar eerder werden de poorten nog wagenwijd opengesteld voor reacties van lezers op alle artikels. Maar daar komt ze op terug omwille van de hoeveelheid en kwaliteit ervan. Er wordt voortaan strikter ingegrepen bij ‘overtredingen op de spelregels’ en het aantal reactiemogelijkheden wordt beperkt. Hoofdredacteur Peter Vandermeersch benadrukt dat “het echte debat te belangrijk is om het te laten vervuilen door ontsporingen, kreten & gebral”. Daarom gaat de krant voor minder, maar betere reacties. Maar daarbij bepaalt De Standaard dus zelf de standaard voor het debat. “Een censuur van onbetamelijkheid” volgens de hoofdredacteur.

Artikels (De Standaard Online):
Kreten en gebral
Nieuwe spelregels voor het debat

Kreten en gebral (De Standaard Online)

Categorieën: Crisismix, Perceptie, Relatiedenken, Veranderingscommunicatie 1 reactie »

Reactie op “Commentaren op website De Standaard aan banden gelegd”

  1. Verfaillie Christine

    Is het geen tijd aan het worden dat al die partijen tot de conclusie moeten komen dat ze alleen maar vrouwen in de regering moeten zetten en als premier ? Daar de mannen er nu al een hele tijd niets van terecht brengen of hebben ze schrik dat die vrouwen wel zouden slagen in hetgeen zij niet tot een goed einde kunnen brengen.
    Maar ja dat kan niet want ze zouden gekrenkt zijn in hun eer ,zeker die mannen van de vorige generatie .

    Mevr.verfaillie Christine

Naar boven