Eugène

26 januari 2010 — door Hugo Marynissen

Eugène Breynaert, een hoogbejaarde man uit Liedekerke (Vlaams-Brabant), is sinds zijn optreden in het tv-programma ‘Man bijt hond’ plots alombekend. Al meer dan 28 jaar parkeert hij zijn auto met een breedte van 1m49 in zijn piepkleine garage van amper 1m55 breed. Het verhaal werd opgepikt door radio en televisie, kranten en honderden blogs in binnen- en buitenland. Zijn onschuldige parkeerdemonstratie werd plots een echte mediahype: buitenlandse journalisten (die hij niet begreep) belden voor een interview, ‘fans’ belden aan voor handtekeningen, … De man vraagt nu rust aan de media omdat hij ziek wordt van alle aandacht. Hij had duidelijk geen idee welke impact zijn optreden in de media zou hebben. Dit in tegenstelling tot de reportagemakers van ‘Man bij hond’ die al snel beseften dat ze een ‘instant classic’ te pakken hadden.

Artikel (De Standaard Online): Eugène: ‘Dat ze mij eens met rust laten’

Categorieën: Crisismix, Perceptie, Woordvoerder van de maand Reacties uitgeschakeld

Reacties niet toegelaten

Naar boven