Öttinger

26 januari 2010 — door Stijn Pieters

Günther Öttinger, de nieuwe Duitse Eurocommissaris voor Energie, hield eind 2009 een pijnlijke speech voor een internationaal publiek in Dublin. Hij sprak de aanwezigen toe in een quasi onverstaanbaar ‘Duits-Engels voor gevorderden’. Öttinger had beter eerst een intensief taalbad gevolgd voor ie aan dit avontuur begon én de speech voldoende geoefend met een native speaker. Nu is niet alleen zijn boodschap volledig de mist ingegaan, ook zijn imago heeft een flinke knauw gekregen. Zeker omdat hij onlangs zelf nog het belang van de kennis van het Engels benadrukte. “Elke arbeider, of hij aan de machine staat of een zaak heeft, iedereen moet Engels kunnen begrijpen en spreken.” Het keert nu als een boemerang terug in zijn gezicht dat hij er als Europees Commissaris niets van bakt. Het filmpje is intussen een hit op YouTube met meer dan 350.000 clicks.

Filmpje (De Standaard Online): Duitse eurocommissaris waant zich in ‘Allo ‘Allo!

Categorieën: Leiderschap, Perceptie, Woordvoerder van de maand Reacties uitgeschakeld

Reacties niet toegelaten

Naar boven