Eenheid in boodschap, eenheid in kracht

5 februari 2010 — door Stijn Pieters

Van vakbondsafgevaardigden is algemeen geweten dat ze er een krachtdadige en onverstoorbare mening op na houden. Onderstaand fragment laat zien dat zowel het ACV als het ABVV over dergelijke woordvoerders beschikken. Het spijtige is echter dat de boodschappen die ze aan dezelfde onderhandelingstafel brengen loodrecht tegenover elkaar staan. Terwijl ze hetzelfde einddoel hebben: het beste compromis voor hun leden uit de brand slepen. We kunnen stellen dat beide groepen er een andere strategie en visie op nahouden. Het is echter zeer moeilijk om als Belgische delegatie indruk te maken als er zo veel verdeeldheid heerst onderling. In deze situatie was het idealer geweest om met een voorakkoord de onderhandelingen in te zetten en met één stem te spreken.

De perceptie bij kijker, en onderhandelaar, is er één van verdeeldheid. Voor OPEL-baas Reilly een des te zwakker signaal.

Filmpje (deredactie.be): Reilly ontmoet vakbondsmensen Opel

Categorieën: Crisiscommunicatie, Perceptie, Relatiedenken, Woordvoerder van de maand Reacties uitgeschakeld

Reacties niet toegelaten

Naar boven